De blog van Geniet van Bier

Ja alweer een foodblog! Maar niet zomaar een foodblog met weer meer van hetzelfde. Genieten staat voorop, beginnend met een goed glas bier. Vervolgens een goede en heerlijke combinatie met een goed gerecht. Ik ben immers gediplomeerd Internationaal biersommelier sinds 2017.

Ik ben Jurjen Verver, kok, docent bieropleiding, bierbrouwer, biersommelier en bierliefhebber. Sinds 2015 ben ik mij in de mooie en smakelijke wereld van het speciaal bier gaan verdiepen. Eerst als brouwer bij Rockin’ Ludina te Groningen en daarna ook met de Stibon opleiding tot biersommelier.

In de afgelopen jaren hebben mijn liefde voor koken en bier elkaar gevonden. Bij elk gerecht past wel een mooi bier. De sport is om deze te vinden. Dit heeft voor mij persoonlijk geresulteerd in de eerste prijs van de bier-spijs wedstrijd tijdens het Bierfestival Groningen 2019.

Dat eerder genoemde goede gerecht kan van alles zijn, van een zelfgemaakte en gedroogde Coppa tot verse worst. Van een tajine van kip tot aan een groentecurry. Van langzaam gegaarde 3-2-1 ribben op de BBQ tot 24-uurs sous vide gegaarde Short Ribs. Uitdagend mag wel!

In deze gerechten/recepten proberen we verschillende technieken uit met een duidelijke how-to. Gerechten en recepten die getest zijn met tips en trucs. Niet altijd even ‘woke’ maar waar smaak voorop staat!

Deze gerechten gaan we natuurlijk combineren met bier. Op zoek naar de beste bier-spijscombinatie. Vervolgens nemen we van dat (of dat type) bier in dit blog ook het brouwrecept op.

Voor dit blog, recepten qua eten en brouwen zoek ik met nadruk de samenwerking met (hobby-) brouwers, worstelaars (zoals ze zo mooi zeggen), kaasmakers, rokers (en dan niet de nicotine), fermenteerders en nu vergeet ik waarschijnlijk nog een aantal culinaire en interessante hobby’s.

Wil je samen met mij een leuke en bijzondere bier-spijs combinatie maken? Stuur gerust een PB, email of DM.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *